Undervisning

Jeg efteruddanner akupunktører i en japansk akupunktur metode, der kaldes Seizen Hari. Jeg underviser både nationalt og internationalt. Jeg fungerer jævnligt som klinisk rådgiver og har tit elever og kolleger, der observerer i klinkken.

Nedenstående kan du finde datoer på kommende modul I i Seizen Hari.

Opfølgende moduler og træningsdage offentliggøres kun på en privat FB side, der gives adgang til efter færdiggjort Modul I. På den pågældende FB side er der også mulighed for at stille spørgsmål, diskutere cases og få adgang til resourcer, vedrørende Seizen Hari.

Nedenunder findes en beskrivelse af indholdet af de forskellige moduler, der tilsammen udgør en hel uddannelse i japansk akupunktur (Seizen Hari).
 

Kommende Seizen Hari Modul I workshops

Medmindre andet er skrevet, så afholdes alle workshops i 

Vendersgade 14 st. th.
1363 København K

Da alle workshops er fokuserede på praksis og da jeg vil sikre at alle modtager netop den undervisning den enkelte deltager har brug for, så er der max 10 deltagere på hver workshop.

Læg venligst mærke til at der er minimumskrav for at kunne deltage.
 

23/24. november 2024
Teori og praksis I: Diagnose og behandling af simple mønstre

Minimumskrav for deltagelse på workshoppen:
3. årsstuderende på en klassisk akupunktur eller TCM akupunktur uddannelse eller tilsvarende.

Der udleveres en sølv Teishin på workshoppen
Pris: 3500,- DKK. Tilmelding til Helle Mackenhauer 

 

Uddannelse i Seizen Hari (整然針) - systematisk akupunktur

 

Seizen Hari er, som alle former for japansk akupunktur, baseret på princippet om at ‘sygdom skal diagnosticeres og behandles via meridianerne,’ at ‘sygdom starter med et underskud af energi i organerne’ samt ‘underskud skal styrkes og stagnation skal bevæges’

 

Diagnosen udføres primært gennem palpering af abdomen og af meridianerne samt gennem pulslæsning. Diagnosen leder direkte til punktvalg, der både tilgodeser behandlingen af årsag og symptom. Selve behandlingen udføres med teishin, zanshin og enshin - tre typer japanske, ikke-invasive nåle typisk lavet af sølv, guld, titanium, bronze eller andre metaller.

 

Seizen Hari er et systematisk, logisk og pragmatisk akupunktur system med solidt rodfæste i den klassiske kinesiske akupunktur tekst ‘Nanjing - Klassikeren om de svære spørgsmål’. 

 

På den tekniske side er Seizen Hari funderet i mindst 400 år lang japansk akupunktur tradition for blinde og svagtseende udøvere, der gennem tiden har raffineret både diagnose- og behandlingsmetoder.

 

Seizen Hari er på samme tid meget blid og yderst kraftfuld.

 

 

Uddannelse i Seizen Hari

 

Uddannelsen i Seizen Hari er en efteruddannelse. Efteruddannelsen kan tages af akupunktører, der, som minimum, har afsluttet en to-årig uddannelse i klassisk akupunktur eller TCM akupunktur.

 

Uddannelsen rummer både teori og praksis. Fokus er især på håndværket. Det betyder, at indlæring og træning af abdominal- og meridianpalpering samt af pulslæsning, punktlokalisering og behandlingsteknik er omdrejningspunkter for uddannelsen.

 

Uddannelsen i Seizen Hari er bygget op af 6 moduler og 10 træningssamlinger. Sammenlagt er uddannelsens varighed i alt på 150 lektioner.

 

 

6 moduler

 

Hvert modul rummer undervisning i teori og tilhørende praktik. Man kan bruge det lærte i egen klinik straks efter at have afsluttet et modul - også efter det første modul.

 

Modulerne bygger videre på hinanden, så de skal tages i rækkefølge, men kan tages i det tempo, der passe den enkelte. 

 

Det er muligt at gentage et modul lige så mange gange, som der måtte være behov for. 

 

Se modulbeskrivelsen nedenfor.

 

 

10 træningssamlinger

 

De 10 træningssamlinger kan tages vilkårligt. Man kan deltage på sin første træningsamling allerede efter første modul er afsluttet. 

 

Hver træningssamling indledes med lidt teori - et fokusområde for dagen - efterfulgt af superviseret praktik. Nogle gange trænes der på patienter udefra andre gange indbyrdes mellem deltagerne på træningssamlingen.

 

Formålet med træningssamlingerne er at konsolidere deltagerens diagnosticerings- og behandlingsteknik samt at besvare eventuelle praktiske og teoretiske spørgsmål, som den enkelte deltager måtte have.

 

Når alle moduler er afsluttede og man har deltaget i mindst 10 træningssamlinger modtager man sit uddannelsesbevis. 

 

Efter endt uddannelse opfordres man til fortsat at deltage i træningssamlinger for at forbedre sit håndværk - en proces, der aldrig stopper.

 

Det er muligt at blive instruktør i Seizen Hari, men det er en titel, der gives til udvalgte udøvere. Titlen dokumenteres med et officielt bevis, der også vil bliver offentligtgjort på denne hjemmeside.


 

 

Beskrivelse af uddannelsens indhold

 

 

Modul I: Diagnose og behandling af simple mønstre. 16 lektioner

Der undervises i abdominal-, meridian- og pulspositions diagnose af simple mønstre. Ligeledes undervises der i behandling af samme mønstre. Der behandles med en teishin (japansk ikke-invasiv nål til at regulere ki (). Der udleveres en teishin på modulet.

Efter endt modul kan deltageren selvstændigt diagnosticere og behandle simple mønstre. Disse mønstre udgør størstedelen, af det man ser i klinikken til dagligt.


 

Modul II: Diagnose og behandling af De Otte Ekstraordinære Meridianer. 16 lektioner

Der undervises i en pragmatisk forståelse af de otte ekstraordinære meridianer. Ligeledes undervises der i en palperingsbaseret diagnose af problemer i de otte ekstraordinære meridianer samt i hvordan de behandles med en enshin (japansk ikke-invasiv nål til at bevæge ki) på særlige punkter.

Efter endt modul kan deltageren selvstændigt diagnosticere og behandle problemer i de otte ekstraordinære meridianer med en teishinModul III: Diagnose og behandlning af komplekse mønstre. 16 lektioner

Der undervises i diagnosticering af komplekse mønstre gennem abdominal- og meridian palpering, pulspositions- og pulskvalitets diagnose. Der undervises i differentiering mellem simple og komplekse mønstre samt i behandling af de komplekse mønstre med en teishin.

Efter endt modul kan deltageren selvstændigt diagnosticere og behandle komplekse mønstre.

 


Modul IV: Diagnose og behandling af svære tilstande. 16 lektioner

 

Der undervises i abdominal-, meridian- og pulsdiagnose af svære tilstande samt i behandlingen af samme. Svære tilstande defineres som patologiske tilstande, der typisk ikke kan helbredes med hverken moderne konventionel eller alternativ medicin samt tilstande, der, potentielt, kan have dødelig udgang. Der er tale om akutte som kroniske tilstande.

 

Efter endt modul kan deltageren selvstændigt diagnosticere og behandle svære tilstande.

 

 

Modul V(a): Diagnose og behandling af cyklus, fertilitet samt graviditetproblemer. Modul V(b): Diagnose og behandling af børn - shonishin. I alt 16 lektioner

Der undervises bland andet i abdominal palpering af gravide. Der undervises også i den traditionelle japanske disciplin, shonishin - diagnosticering og behandling af børn med en enshin.

Efter endt modul kan deltageren selvstændigt diagnosticere og behandle cyklus-, fertilitets- samt graviditetsproblemer. Ligeledes kan deltageren selvstændigt  diagnosticere og behandle børn. 
Der udleveres en enshin på modulet


 

Modul VI: Udvikling af behandleren. 8 lektioner

Der undervises i en meditationsproces, der kaldes seiza (静座) - at sidde i ro. 

 

Seiza styrker og åbner udøverens meridianer gennem at øge mængden og kvaliteten af udøverens qi. Dette resulterer i bedre helbred, mere stamina og i udviklingen af særlige sindslige kvaliteter såsom nærvær, fokus, ydmyghed, omsorg og klarhed. Alle kvaliteter, der er vigtige for en behandler.

 

 

10 Træningssamlinger i alt 62 lektioner

 

Hver træningssamling starter med introduktion til et fokusområde såsom kropstype, klassiske sygdomme, besættelse, nåleteknik, palpering af punkter m.fl. og følges op af superviseret praktik og træning af både palperings- og behandlingsteknik.

 

Træningssamlingernes primære formål er at konsolidere den enkeltes praktiske kunnen indenfor Seizen Hari.